Chilli omáčka Ostro
Proč zvolit chilli omáčku Ostro
Kvalitní omáčku z extrémně pálivých papriček na trhu v podstatě nenajdete. Dělá jen to, k čemu je určená, a dělá to skvěle.
- Ostatní chilli omáčky nežádoucím způsobem mění výslednou chuť jídla. Zvláště, když je omáčka málo peprná a my chceme jídlo pouze doostřit.
- Sušené a drcené chilli zase postrádá svou autentickou chuť i vůni. Ochutnávání čerstvého chilli má svůj průběh. Nejprve cítíte dráždivou vůni, ale jazyk registruje pouze zeleninovou chuť, která se teprve po několika vteřinách začne měnit v pálivou a pozvolna graduje. Ostro tu prvotní část dokonce výrazně prodlužuje.
- Schůdná je varianta mraženého chilli, ale zde je nevýhoda, že se po jeho rozmrazení papričky rychle kazí a navíc se špatně rozmělňují v jídle.
Vlastnosti Ostro omáčky:
- nejpálivější papričky světa
- připraveno zastudena
- hlavní surovinou jsou čerstvé papričky a hlavním úkolem je zachovat jejich chuť
- jednoduché složení, neobsahuje barviva, zahušťovadla ani dochucovadla
- pohodlné dávkování
- možnost rovnoměrného rozmělnění v jídle
- neobsahuje semínka
- vzhledem ke své pálivosti nepřidává pokrmům žádné další příchutě
- dlouhá doba pro spotřebu, min. 2 roky od data sklizně, časem se chuť prakticky nemění
- baleno ve stylové skleněné lahvičce
- domácí produkt
↑ Nejpálivější druhy chilli papriček roztahují svá křídla (foceno dne 25. ledna 2014)
↑ Plodná rostlina Trinidad Moruga Scorpion (foceno dne 12. července 2014)
↑ Chilli paprička s ocáskem, Carolina Reaper (foceno dne 20. srpna 2014)
↑ Ostro vyžaduje obzvláště pečlivé zpracování papriček (foceno dne 6. října 2014)
Technologie výroby chilli omáčky Ostro byla pět let pilována a výsledkem je kvalitní a ryze český produkt
Celé kouzlo tkví v chytrém způsobu zpracování a v poctivé práci ve skleníku i v kuchyni. Při výrobě smíchám pouze čerstvé papriky, himálajskou sůl a trochu kvalitního vinného octa.
Obohaťte i svou kuchyni o tenhle jedinečný skvost.
Záleží jen na Vás, jak si domácí chilli omáčku Ostro vychutnáte
Zde je několik tipů pro příjemný požitek:
Ostro si nejlépe vychutnáte samotné jen za pomoci párátka. Vhodné také pro první zkušenost s chilli omáčkou Ostro. Doporučuji množství menší než špendlíková hlavička. Pálivost se koncentruje na jazyku a při správném dávkování se nedostane ani do krku. Pokud budete chtít, aby pálivost ustoupila, použijte mléčné výrobky. V žádném případě ne vodu nebo pivo. Výborný je jogurt, ale dejte si pozor na složení, kukuřičný škrob nemá nic společného s mlékem.
Do jídel dávkujte opravdu opatrně. Stačí pár kapek omáčky na několik litrů. Pokud Vám s Ostrem ujede ruka, můžete jídlo chvíli povařit a pálivost částečně ustoupí. Pokud chcete omáčkou šetřit, přidávejte chilli až ke konci vaření.